Kafee De Kup: Jan en Corina krijgen opvolging van Arno en May (en Luna)

V.l.n.r.: Luna, May en Arno volgen Corina en Jan op als uitbaters van Kafee De Kup
Foto: © Arjan Krijntjes

Vanmiddag om 18:00 uur maakten Jan en Corina van Daal-Huiveneers bekend dat 11 januari 2020 de laatste dag zal zijn dat zij hun klanten in Kafee De Kup zullen bedienen.

“Zo kom je ze nog maar zelden tegen”, zo liet Werner Colaris van Brand Bierbrouwerij weten, doelend op de 33-jarige carrière van Jan en Corina in Kafee De Kup.

Na één-derde eeuw achter de tap van dit oer-Sittardse café te hebben gestaan vinden ze het welletjes. Ze dragen de tap met goedkeuring van de brouwerij over aan Arno Limpens en echtgenote May Limpens-Cremers, die vanaf 15 januari 2020 samen met dochter Luna het sfeervolle café zullen voortzetten.

Voor beide koppels was het een weloverwogen besluit. En toen bekend werd dat Jan en Corina naar opvolging zochten gonsde het al snel van de geruchten wie de overnamekandidaten dan wel zouden zijn.

“Het was onze bedoeling om begin december bekend te maken wie de opvolgers zijn,” aldus Jan van Daal. “Maar gezien de geruchtenstroom leek het ons verstandig om vroegtijdig aan alle speculaties een einde te maken.” Arno: “De opvolgingskwestie had wel wat weg van de jaarlijkse uitroeping van prins carnaval in Sittard. Ook dan zingen er tal van namen rond. Maar nu werd het wel erg bont.”

Arno’s echtgenote May is bekend van Stroopz, dat op tal van evenementen bezoekers voorziet van vers gebakken stroopwafels. “Daar ga ik volop mee door, maar ik zal ook, net als onze dochter Luna, regelmatig achter de tap staan, samen met Arno”, zo laat ze weten.

Reacties