Brand Weizen Paviljoen stroomt in korte tijd vol Rimpelpopgangers

Wachtrij voor de tent voor Rimpelpop, oktober 2019.
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Maandagochtend al om 10:00 uur meldde zich de eerste bezoeker van Rimpelpop aan de nog gesloten deuren van het Brand Weizen paviljoen op het Oktoberfeestterrein in Sittard.

Om een goede plek in de immense feesttent te kunnen bemachtigen moet je er immers vroeg bij zijn. Ook als je nog drie uur moet wachten voordat je naar binnen mag.

In de tussentijd maakten de verschillende tapcrews de tappunten en bars bedrijfsklaar, inspecteerde de techniek nog maar eens of alles goed functioneerde, aten de mensen van de EHBO-ploeg nog even een broodje en werden de garderobe en de bonnenkassa bemand. Tot slot kregen ook de leden van het security team, dat moet toezien op onder meer een ordentelijk verloop van de entree en de veiligheid in het paviljoen, nog een laatste instructie.

Toen 13:00 uur de deuren open gingen was de rij wachtende inmiddels uitgegroeid tot een paar duizend feestgangers. En nadat de deuren open gingen waren alle banken en statafels binnen tien minuten volledig bezet.

De feestmiddag voor senioren is sinds de invoering ervan uitgegroeid tot een waanzinnig populair onderdeel van de Oktoberfeesten. Ook bij mensen waarvan het seniorgehalte ‘fragwürdig’ is.

Iets verderop, in het Boels Rental paviljoen, geen lange rijen wachtenden voor de deur: daar mochten de gasten – mensen met een beperking – en hun begeleiders al eerder de tent in. Vanaf het moment dat wethouder Leon Geilen de aanwezigen hartelijk welkom had geheten en de eerste artieste – Marleen – op het podium verscheen – was het er volle bak feest.

https://youtu.be/cTehaNMDpMg

Reacties

Cookieinstellingen