Grenzeloos Oktoberfeest van Sittard na zes dagen voorbij

Het normale leven in Sittard neemt weer zijn loop. Het Oktoberfeest 2019 zit er op. Aan zes dagen Grenzeloos feesten kwam woensdag een eind.

Vele tienduizenden hebben de afgelopen zes dagen eenmaal, tweemaal of vaker – sommigen zelfs zes dagen aan een stuk – de jubileumeditie van het Oktoberfeest bezocht. En ook deze editie kenmerkte zich door een programma met voor elk wat wils. Voor elke leeftijdscategorie en muzieksmaak was er wel wat te vinden. En de sfeer was als vanouds weer gemoedelijk.

Tijdens de slotdag ditmaal geen spectaculair vuurwerk, maar een lasershow op muziek. De kermis draaide daarna nog door tot middernacht en in de paviljoens was er volop reuring. In het Boels Rental paviljoen werd het Oktoberfeest na een middagje Lollypop voor de kleintjes afgesloten met de Q-music foute party, waarbij ook Frans Bauer zijn opwachting maakte. Het grootste spektakel werd geboden in het Brand Weizen paviljoen, waar het publiek werd getrakteerd op 15 verrassingsacts, één voor elk jaar dat het Oktoberfeest bestaat: feestband Wir Sind Spitze!, Helene Fischer (tribute), DJ Ötsie, Philharmonie Sittard, Anne-Marie Zimmerman, Rowwen Hèze, Erwin, Dieter Koblenz (vanaf het allereerste Oktoberfeest dabei), Reinfeilchen, DJ Dirndl, Andreas Gabalier, Beppie, Guildo Horn, Die Orthopädischen Strümpje en tot slot een Grande Finale.

Dirndl en Lederhosen (de laatste ongewassen!) kunnen weer iets meer dan een jaar de kast in. Het Sittardse Oktoberfeest van 2020 begint op vrijdag 16 oktober en duurt tot woensdag 21 oktober.

Klik op de foto voor een terugblik op het Oktoberfeest van 2019.

Meer foto’s:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen