College heeft meer tijd nodig voor uitwerken varianten muziekonderwijs

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het college van B&W heeft de gemeenteraad laten weten dat de gevraagde uitwerking van een aantal de varianten voor de voorgestelde ‘Invulling toekomstig muziekonderwijs’ pas in januari 2020 gereed zal zijn.

De daarvoor oorspronkelijk afgesproken datum van 31 oktober is om diverse redenen niet haalbaar.

De vier varianten zijn:

  1. Begroting 2019 (makelaarsfunctie zonder lesgeldsubsidie);
  2. Muziekschool (functionaliteit) via De Domijnen;
  3. Makelaarsfunctie inclusief lesgeldsubsidie;
  4. Plan Artamuse (zoals gepresenteerd in de ronde van 25 april 2019).

Het College geeft in de brief op voorhand aan dat drie van de vier voorgestelde varianten voor de invulling van het toekomstig muziekonderwijs in Sittard-Geleen buiten de gestelde begrotingskaders vallen. Daar is dus op dit moment geen geld voor.

Het College verwacht dat de vier varianten in januari gereed zullen zijn, inclusief een inhoudelijke beschrijving en een financiële en juridische uitwerking. In februari worden vervolgens gesprekken gevoerd met het culturele veld over de nadere invulling van de vier varianten. Daarna wordt de gemeenteraad geïnformeerd en vervolgens valt tijdens de raadsvergadering van 2 juli het besluit over de toekomst van het lokale muziekonderwijs.

Artamuse verwacht dat het afbouwen van de subsidie al in augustus 2020 tot aanvraag van faillissement zal leiden en gaat daarbij uit van collectief ontslag.

Cookieinstellingen