Geen financiële steun voor Pinkpopmonument in Geleen

Foto: © Michel van Dijke

Michel van Dijke en beeldhouwer/kunstenaar Armand Mathijs presenteerden in mei vorig jaar plannen voor een monument voor Pinkpop in het Burgemeester Damenpark in Geleen.

Dat park is zo’n beetje heilige grond, want het is de plek waar vijftig jaar geleden de eerste editie plaatsvond van Pinkpop, inmiddels veruit het oudste onafgebroken jaarlijks georganiseerde popfestival ter wereld. De eerste 17 jaren vond Pinkpop plaats in Geleen.

Vandaag plaatste Van Dijke het volgende bericht op Facebook: “We zijn de afgelopen tijd bezig geweest om te kijken of het financieel mogelijk is om een Pinkpopmonument te realiseren in het Burgemeester Damenpark. Kort door de bocht hebben we via Buro Pinkpop te horen gekregen dat bedrijven daarvoor helaas geen geld gaan geven. Een financiële injectie van de gemeente komt er gezien de slechte financiële situatie ook niet.”

Daarmee komt het monument, zoals Van Dijke en Mathijs zich dat hadden voorgesteld, te vervallen. “We vinden het bijzonder jammer, want naast monumenten als die voor het bombardement van Geleen, de Schutter in oud Geleen, Staatsmijn Maurits en Fortuna ’54 hoort een Pinkpopmonument in Geleen er zeker bij.”

De twee laten zich hierdoor evenwel niet uit het veld slaan, want “Dat monument moét er komen!” Ze hebben hun plan gewijzigd en denken nu aan een “Rock of Pinkpop”, een grote kei met de tekst: 18 mei 1970 begon Pinkpop in dit park.

Via een vorig jaar gestarte online inzamelingsactie is tot op heden een bedrag van 502 euro binnengekomen. Doneren kan nog steeds via onderstaande link.

Cookieinstellingen