Popsector weet Cultuurfonds Limburg te vinden

Foto: CC0

Steeds meer popinitiatieven weten de weg te vinden naar het Cultuurfonds Limburg. Dat blijkt uit de toekenningen die zijn gedaan tijdens de najaarsvergadering in oktober: 13.000 euro is bedoeld voor speciale popinitiatieven.

In totaal is er in het derde kwartaal van 2019 zo’n 180.000 euro aan bijzondere Limburgse projecten gegeven. Speciaal doel van de ondersteuning van de popsector is het stimuleren van talentontwikkeling en beginnende popacts ook een podium te bieden.

13.000 euro voor popinitiatieven in Limburg

Het feit dat er steeds meer aanvragen uit de hoek van popmuziekinitiatieven komen die gebruik maken van de programmeringsregeling Pop en aanvragen die komen vanuit het ‘makersplatform’, toont aan dat die doelstelling van het Cultuurfonds Limburg steeds meer bekendheid verwerft. In dat kader kreeg het EGOpopfestival in Egchel een bijdrage van 2500 euro voor de locatie waar talenten kunnen optreden, waaronder Limburgse dj’s. In totaal heeft het Cultuurfonds Limburg dit jaar al 45.000 euro aan subsidies verstrekt aan pop en jazz.

Ook het aantal aanvragen is gestegen. Het Cultuurfonds Limburg meent dat dat is veroorzaakt door het vereenvoudigen van de digitale aanvraagprocedure en door het feit dat de benodigde formulieren eenvoudiger te vinden zijn op de website van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Omdat het Cultuurfonds slechts vier keer per jaar vergadert, blijft tijdig aanvragen belangrijk.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds, afdeling Limburg

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is één van de twaalf provinciale afdelingen en steunt jaarlijks een veelheid aan projecten. Van harmonieën en fanfares, musea, theatergroepen en natuur tot kunsttentoonstellingen. Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds cultuur in de volle breedte ondersteunt horen popmuziek en jazz daar vanzelfsprekend ook bij. Het Cultuurfonds ondersteunt nadrukkelijk de programmeringsregeling Pop. Het ‘makersplatform’ zorgt voor deze grotere bekendheid.

Fondsen op naam

Het Limburgs Cultuurfonds heeft enkele landelijke Fondsen op Naam (meestal voor specifiek doel) in beheer. Zo heeft de afdeling Limburg 1.000 euro uit het Par Terra Fonds kunnen geven voor de ontwikkeling van de belevingstuin in Castenray.

Cookieinstellingen