Klaproosweekend zaterdag 9 en zondag 10 november 2019

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het weekend van 9 en 10 november organiseert het Oorlogsgravencomité Sittard diverse herdenkingsplechtigheden ter ere van de gevallen Britse militairen die begraven liggen in de omgeving van Sittard.

De herdenking door het Sittards Oorlogsgravencomité vindt traditioneel plaats op de tweede zondag van de maand november, ook wel bekend als Klaprooszondag. Dit sluit aan bij de dag in het Verenigd Koninkrijk waarop de gevallen Britse militairen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht. In 2019 herdenken we tevens 75 jaar bevrijding van Limburg.

Dit jaar ziet het programma er als volgt uit:

  • Zaterdag 9 november
    11:00 uur Herdenking Algemene Begraafplaats Sittard
    14:30 uur Herdenking op het kerkhof achter de Protestantse Kerk in Grevenbicht
    16:00 uur Herdenking op het R.K. Kerkhof in Born i.s.m. Schutterij St. Martinus Born
  • Zondag 10 november
    Om 10:00 uur vindt in de St. Petruskerk in Sittard een oecumenische dienst plaats waarin de gevallenen herdacht worden. De muzikale bijdragen worden verzorgd door de Philharmonie, het Petruskoor en de pipers van de Coriovallum Pipe Band.

Aansluitend aan de dienst vindt er op het Britse oorlogskerkhof aan de Kromstraat in Ophoven om 11:30 uur een ceremoniële kranslegging plaats. Bij zowel de dienst als de ceremoniële kranslegging zullen Gouverneur Bovens, Burgemeester Cox en diverse hooggeplaatste NAVO-militairen aanwezig zijn.

Cookieinstellingen