300 winterjassen voor kledingbank De Grabbelton

300 winterjassen voor kledingbank De Grabbelton
Foto: PvdA Sittard-Geleen

De PvdA in Sittard-Geleen heeft met een inzamelingsactie in een maand 300 winterjassen verzameld voor het goede doel.

Aanleiding voor de actie was een bericht in Dagblad De Limburger dat de Geleense kledingbank De Grabbelton dringend op zoek was naar winterjassen, zodat ook mensen die in armoede leven een goede warme winterjas hebben voor de koude maanden van het jaar.

Vrijwilligers van de PvdA in Sittard-Geleen hebben die oproep ter harte genomen. Eén bericht aan de leden én een oproep in de krant was voldoende om ongeveer 300 winterjassen in te zamelen. Initiatiefnemers Omar El Attal (afdelingsvoorzitter PvdA Sittard-Geleen) en Aleida Berghorst (statenlid PvdA Limburg) zijn blij dat zoveel mensen enthousiast gehoor hebben gegeven aan de oproep van de PvdA.

El Attal: “Het blijft natuurlijk triest dat mensen afhankelijk zijn van een kledingbank voor een warme jas, maar het is wel hartverwarmend om te zien dat veel mensen jassen hebben gedoneerd. Dankzij die donaties is de kledingbank nu in staat om alle cliënten dit jaar een winterjas mee te geven.”

Vrijwilligers van de PvdA hebben de jassen meestal bij mensen thuis opgehaald. Het gaat om donaties uit de gemeente Sittard-Geleen, maar ook uit Beek, Stein, Elsloo en Urmond. Ook de PvdA in Echt-Susteren heeft aan inzamelingsactie deelgenomen. Het Geleense bedrijf Celanese Emulsions BV heeft winterjassen onder het personeel ingezameld. Die jassen werden door wethouder Felix van Ballegooij in ontvangst genomen (zie foto onder het bericht).

Op zaterdag 16 november 2019 zijn alle jassen door de vrijwilligers aan de kledingbank gedoneerd. De inzamelingsactie van de PvdA is daarmee tot een einde gekomen. Donaties kunnen nog wel worden ingeleverd bij Kledingbank De Grabbelton (Geenstraat 32A, 6162 XZ in Geleen).

Reacties