Ceciliaviering 125-jarige Harmonie Concordia Obbicht

Foto: © Guido Hahnraths Photography

Elk jaar op 22 november wordt het patroonfeest gevierd van Sint Cecilia, patrones van de muziek en de muzikanten.

Veel muziekverenigingen, waaronder de talrijke harmonieën en fanfares, organiseren rond die datum allerhande activiteiten.

De jongste Concordianen hebben in het kader van de Ceciliaviering en het 125-jarig jubileum dit jaar al kunnen genieten van een dagje Toverland!

Concordia Obbicht viert het patroonsfeest ter ere van Sint Cecilia dit jaar op zaterdag 23 november. ’s Avonds om 18:30 uur neemt de hele vereniging plaats in de Sint Willibrorduskerk voor het gezamenlijk vieren van de eucharistie ter ere van Sint Cecilia en uit dankbaarheid voor 125 jaar samen succesvol musiceren.

Het harmonieorkest en het slagwerkensemble van Concordia luisteren de dienst op passende wijze op. Zo zal het slagwerkensemble, onder leiding van Etienne Houben starten met het uitermate sfeervolle Catching Shadows van Ivan Trevino. Verder speelt het slagwerkensemble het eerste deel uit Music from Avatar van James Horner en Calm after the Storm van de Common Linnets.

Het harmonieorkest voert onder leiding van Alex Schillings eveneens een aantal zeer sfeervolle werken uit. Eén daarvan is October van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. In dit werk heeft de componist zich laten inspireren door de verandering van de kleuren in de natuur als we overgaan van de herfst naar de winter. Verder wordt Intermezzo uit The Original Suite van Gordon Jacob en l’Amico Fritz van Pietro Mascagni uitgevoerd.

Na de heilige mis verplaatst de hele Concordiafamilie zich naar de harmoniezaal voor de jaarlijkse besloten feestavond.

Op zondag 25 november, rond de klok van 11:00 uur, herdenkt Concordia met het gehele korps haar overleden leden op het kerkhof van de Willibrordusparochie en wordt aansluitend een rondgang gemaakt door het dorp.

Reacties