Haakmiepen Wollstreet haakten prachtige kerstboom voor het goede doel

Foto: © Ivo Delahaye

In april van dit jaar begon een groep van 16 haaksters van 25 tot 75 jaar oud op initiatief van haakjuf Patricia bij Wollstreet in Sittard aan het haken van maar liefst 1081 granny squares.

Al die gehaakte vierkantjes, in dit geval van 21 bij 21 steken, samen goed voor 140 bolletjes haakgaren en een gewicht van ongeveer 7 kilo, werden vervolgens aaneengenaaid om één grote, 3 meter en 20 centimeter hoge kerstboom te vormen. Dit bijzonder fraaie en unieke werkstuk is – ook ’s avonds – te zien ‘ónger de paort’ bij Wollstreet aan de Rijksweg-Noord in Sittard.

Sandra Nohlmans van Wollstreet vertelt er vol trots over. “Dit was een prachtig project. De bijeenkomsten van de haakmiepen waren stuk voor stuk bijzonder. We hebben veel onderlinge warmte, verbondenheid, plezier en steun mogen ervaren, want elke deelneemster heeft wel haar eigen verhaal, over leuke belevenissen en herinneringen maar soms ook over zorgen en verdriet. Het waren bijeenkomsten met een lach en een traan.”

En onderwijl groeide het aantal granny squares gestaag. Het is een kerstboom, dus je ziet in de vierkantjes diverse kerstelementen terugkomen. Zoals de schaapjes, kerstballen, een eland, een sneeuwpop en een kerstster. Maar ook zitten er vierkantjes tussen met een persoonlijk tintje, zoals een met lavendel die herinnert aan een bijzondere vakantie, of een met een emoticon die iedereen een hart onder de riem wil steken.

Met deze kerstboomhaakactie vragen de haakmiepen van Wollstreet aandacht voor ‘Het vergeten kind’. Dat is een stichting die zich inzet voor kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problemen. Het betreft ruim 100.000 kinderen. Bij 55.000 van hen ging het thuis zodanig mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. ’Het vergeten kind’ zet zich in voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Om de stichting te kunnen steunen brengt Wollstreet twee series van 10 (kerst)wenskaarten uit met afbeeldingen van de gehaakte granny squares. Een serie van 10 wenskaarten kost 10 euro. Meer informatie vindt u op de website van Wollstreet.

U kunt dit goede doel ook steunen door een donatie te doen in de winkel van Wollstreet. Digitaal doneren aan ‘Het vergeten kind’ kan via onderstaande link:

Tegen een goed bod ten bate van dit goede doel kan de boom komend jaar worden gehuurd om op een andere locatie te worden opgesteld.

En wie de boom wil kopen mag er in zijn of haar bod rekening mee houden dat in de boom 140 bolletjes haakgaren zitten en zo’n 1250 uren aan haak- en naaiwerk. En verder dat de buurt Rijksweg-Noord het ijzeren raamwerk van de kerstboom heeft gesponsord en gebouwd.

Het kerstboomproject is dan wel afgerond, de tweewekelijkse bijeenkomsten van de haakmiepen in het haakcafé gaan gewoon verder! Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op de activiteitenpagina van Wollstreet.

Haakmiepen van Wollstreet
13 van de 16 haakmiepen van Wollstreet – Foto: © Ivo Delahaye

Reacties

Cookieinstellingen