Lessen kindercarnavalsposter ontwerpen zijn weer begonnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voor het vierde jaar op rij begeleidt kunstenares Marij Heijligers uit Limbricht een aantal groepen van basisscholen in Sittard-Geleen bij het maken van een kindercarnavalsposter.

Ook dit jaar weer geeft Marij daartoe gastelessen aan in totaal 23 groepen 7 en 8. Daarin leert ze de kinderen hoe ze een carnavalsposter opbouwen en hoe ze daarbij het beste gebruik maken van kleur. Volgens haar schema doet ze dat vanaf 13 november een tot twee keer per week en dat gaat zo door tot 28 januari. Want daarna zijn de jury en de drukker aan zet.

Van de gemaakte posters kiest elke deelnemende groep leerlingen er drie uit die worden ingestuurd aan de onafhankelijke jury. Die heeft vervolgens de moeilijke taak om uit alle inzendingen er één aan te wijzen die voor carnaval in een oplage van 10.000 stuks gratis wordt verspreid.

Carnaval is niet alleen een leuk feest, er hangt ook een hele hoop voorpret mee samen én het prikkelt de creativiteit. Bovendien is carnaval een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. Allemaal zaken die Marij Heijligers met haar lessen ‘kindercarnavalsposter ontwerpen’ aan de kinderen mee wil geven.

Reacties

Cookieinstellingen