Eerste stappen naar aantrekkelijker parkeren in centrum Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Na goed en intensief overleg tussen Centrummanagement Sittard (CMS) en Gemeente Sittard-Geleen zijn de eerste resultaten geboekt inzake de parkeertarieven voor het centrum van Sittard.

Gedurende de gehele maand december geldt in de Odaparking een dagtarief van 5 euro, zoals CMS aan de gemeente heeft voorgesteld. Een positieve boost voor de aankomende Sinterklaas- en Kerstperiode!

Vanaf 1 januari 2019 heeft Gemeente Sittard-Geleen door bezuinigingsmaatregelen de parkeertarieven in centrum Sittard moeten verhogen. Vrijwel meteen na deze bekendmaking is CMS, als belangenbehartiger van de ondernemers uit de Sittardse binnenstad, het gesprek aangegaan met de gemeente inzake deze verandering. Tot op heden hebben er meerdere intensieve bijeenkomsten plaatsgevonden over dit onderwerp. Er is getracht samen tot een oplossing te komen.

CMS heeft er van meet af aan op aangedrongen dat het parkeerbeleid voor het Sittardse centrum moet blijven aansluiten op de visie die reeds langer bestaat, namelijk dat het historische centrum van Sittard gericht is op langer verblijven en ‘funshoppen’.

Gezien het feit dat het parkeerbeleid van de parkeergarages en het straatparkeren wezenlijk verschilt, met name op het gebied van besluitvorming, kon er op deze korte termijn enkel een eerste aanzet gegeven worden t.a.v. het parkeertarief van de Odaparking. Vanaf 1 tot en met 31 december 2019 zal het parkeertarief van de Odaparking bij wijze van proef als volgt worden aangepast: het uurtarief bedraagt 2 euro en het dagtarief 5 euro. Daarmee is het dagtarief in de Odaparking gelijk aan dat van Ligne Parking.

In navolging van de gesprekken die reeds in 2019 gevoerd zijn, zal de gemeente samen met CMS begin 2020 het totale parkeerbeleid
verder evalueren.

Vanwege het feit dat de nood op dit moment dusdanig hoog is, heeft CMS alles in het werk gesteld en dit voorstel gedaan om voor de feestdagen tóch met een cadeautje te kunnen komen. Zonder het constructieve meedenken van de verantwoordelijke wethouder Joosten en betrokken ambtenaren was dit nooit gelukt. CMS kijkt uit naar een positief vervolg en hoopt op een drukbezochte en gezellige feestmaand als afsluiter van 2019.

Bron: persbericht Centrum Management Sittard

Cookieinstellingen