Crowdfundingactie voor een rolstoelbus voor Lucas

Foto: Jordy Sieben

Brandweerfan Lucas van de Ven, zoon van Jordy Sieben en Debby van de Ven uit Sittard, is vier jaar oud en raakt steeds meer gebonden aan zijn rolstoel.

Toen Lucas een half jaar oud was werd duidelijk dat hij met uiteenlopende klachten kampt. Zo lijdt hij aan meerdere allergieën, groeit hij nauwelijks, is hij hypermobiel in zijn gewrichten en gaat zijn grove motoriek achteruit. Bewegen doet steeds vaker pijn en dat maakt een rolstoel, zeker tijdens een uitstapje, geen overbodige luxe. De klachten van Lucas werden duidelijk na onderzoeken door diverse specialisten, maar een heldere diagnose is er nog niet. Lucas gaat nu voor verder onderzoek regelmatig naar het RadboudUMC in Nijmegen.

Omdat het gezin van Lucas behalve uit zijn vader en moeder ook nog bestaat uit zijn 8-jarige zus Suus en zijn 10-jarige broer Bruce wordt vervoer per auto problematisch: het gezin past er compleet met de rolstoel van Lucas niet meer goed in. Bovendien wordt Lucas’ rolstoel door allerlei aanpassingen steeds zwaarder en daarmee wordt het in de auto tillen ervan stilaan ondoenlijk. Er is dan ook dringend een grotere auto nodig, een busje waar het hele gezin inclusief rolstoel en bagage in past. Alleen ontbreken daarvoor de middelen…

Na rijp beraad en gesprekken met vrienden werd besloten om een crowdfundingactie op te zetten. Daarvoor moest wel enige schroom worden overwonnen, want het voelt voor Jordy en Debby toch een beetje als bedelen. Doel van de actie is om 30 mille bijeen te brengen voor de aanschaf van het busje.

Wie hen wil helpen met een donatie kan die doen via gofundme.com.

Cookieinstellingen