In de steigers: Bisschoppelijk College St.-Jozef in Sittard

Een van de bekendste gebouwen van Sittard staat momenteel in de steigers: het voormalige Bisschoppelijk College Sint Jozef aan de Parklaan.

Duizenden Sittardenaren en mensen uit de omgeving hebben er hun middelbare schooltijd doorgebracht op HBS, Gymnasium, Havo en Atheneum. En nu wordt die voor velen bijzondere plek na jaren van leegstand omgetoverd in een fraai Double Tree Hilton hotel.

Uiteraard dient er in en buiten het gebouw het nodige te gebeuren. Binnen het gebouw is al het nodige breek en sloopwerk verricht, waarbij ter geruststelling kan worden vermeld dat de kenmerkende stijlelementen behouden zullen blijven, zoals de fraaie trappartijen, terrazzovloeren en de sfeervolle gangen.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig, zo laat Martin Hendrikx van Black Label Hotels, dat het nieuwe hotel gaat exploiteren, weten. “Er zijn geen onverwachte zaken opgedoken. Met een professioneel bouwteam, waarin Mulleners Vastgoed en Laudy deelnemen, is er veel tijd in onderzoek vooraf gestoken om verassingen te voorkomen. Een zeer goede keuze om op deze manier voort te gaan.”

De voorzijde van het karakteristieke gebouw gaat momenteel schuil achter een enorme steigerconstructie, want ook aan de buitenzijde van het gebouw is er het nodige werk te doen.

Bij de restauratie van de gevel is men gebonden aan de regels die gelden voor een pand met monumentale status. Zo mogen de ramen niet zonder meer worden vervangen door dubbel glas. Daarom wordt wat duurzaamheid betreft gekeken naar andere oplossingen, zoals voorzetramen en extra isolatie.

Het nieuwe hotel moet eind 2020 klaar zijn om de eerste gasten te ontvangen.

Klik op de foto boven het bericht om meer foto’s te bekijken.

Cookieinstellingen