Philharmonie Sittard op concours: eerste prijs met lof der jury

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Philharmonie Sittard onder leiding van Ingeborg Stijnen heeft op zaterdag 30 november deelgenomen aan het concertconcours van de Muziekbond Gelderland-Flevoland.

Na maanden van intensieve voorbereiding kon het harmonieorkest de muzikale kwaliteiten aan een vakkundige jury ten gehore brengen.

Philharmonie

Tijdens het concertconcours werden de concourswerken ‘Angels in the architecture’ van Frank Ticheli en ‘Battle of Hearts’ van Bert Appermont ten gehore gebracht. De jury beoordeelde het eerste werk met 91,67 punten en beloonde het harmonieorkest voor het tweede werk met 89,83 punten. Hierdoor behaalde de Philharmonie een gemiddelde van 90,75 punten. Goed voor een eerste prijs met lof van de jury!

Rond 23:20 uur keerden de concoursgangers met 3 touringcars en een materiaalwagen terug in Sittard. Het nieuws van het uitstekende resultaat had het thuisfront al bereikt. De drumband van de Philharmonie stond dan ook al klaar om de leden van de harmonie inclusief aanhang in triomftocht door de binnenstad naar het repetitielokaal aan de Gats te brengen. En daar bleef het nog lang gezellig.

Philharmonie

Reacties