Fortuna Sittard boekt moeizame maar zeer belangrijke zege op RKC Waalwijk

Bijna 8400 toeschouwers zagen Fortuna Sittard een moeizame maar o zo belangrijke overwinning behalen op RKC Waalwijk.

Fortuna Sittard had in de eerste helft de grootst mogelijke moeite om grip op de tegenstander en de wedstrijd te krijgen. RKC had het betere van het spel en opende in de 8e minuut de score door een doelpunt van Mulder, die raak kopte uit een hoekschop. Diemers maakte vijf minuten later bijzonder fraai gelijk door de rebound na een door hemzelf belabberd genomen corner knap in de uiterste hoek van het RKC-doel te krullen. De Waalwijkers kwamen in de 31e minuut opnieuw op voorsprong na klungelig uitverdedigen door de Fortuna-defensie. In de 44e minuut maakte Vitalie Damascan de gelijkmaker. Kort daarna kwam Fortuna Sittard in de extra tijd via diezelfde Damascan nog bijna op voorsprong vóór het rustsignaal.

In de tweede helft tekende Vitalie Damascan in de 58e minuut alsnog zijn tweede treffer aan, ditmaal met dank aan een prima onderschepping door en een daaropvolgende eveneens uitstekende voorzet van Amadou Ciss. Vervolgens ontwikkelde zich een onderhoudende tweede helft waarin van goed voetbal geen sprake was, maar van spanning des te meer. Kansen waren er aan beide kanten. Koselev behoedde Fortuna met een prima reflex voor de gelijkmaker. In de slotfase mocht de van een langdurige blessure teruggekeerde Wessel Dammers voor eigen publiek nog wat speelminuten maken.

Opnieuw bleven de punten dus in Sittard.

Coach Sjors Ultee stuurde de volgende spelers het veld op: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox, Felix Passlack (46′ Alex Carbonell), Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Amadou Ciss (90′ Wessel Dammers), Mark Diemers en Vitalie Damascan (77′ Bassala Sambou).

Scheidsrechter Kamphuis trok geel voor Mark Diemers, Martin Angha, Felix Passlack en Alex Carbonell van Fortuna Sittard en voor Mulder, Vaessen en Delcroix van RKC Waalwijk. Rood was er voor Maatsen. De RKC-speler zich liet provoceren door Bassala Sambou en schopte de Fortunees vervolgens onderuit.

Dinsdagavond 17 december speelt Fortuna Sittard in eigen stadion in de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker nog de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. Die wedstrijd begint om 20:45 uur. Op 24 december staat uit tegen Willem II in Tilburg de laatste competitiewedstrijd van 2019 op het programma. Daarna gaat de winterstop in. De eerstvolgende wedstrijd die Fortuna Sittard na de winterstop speelt is de thuiswedstrijd tegen Vitesse, die wordt gespeeld op zaterdag 18 januari om 18:30 uur.