Doorgaan Mama’s Pride 2020 onzeker

Presentatie van het affiche van Mama's Pride 2019
Presentatie van het affiche van Mama's Pride 2019
Foto: SGN

De organisatie van Mama’s Pride wil meer subsidie van de Gemeente Sittard-Geleen. Anders komt er in 2020 geen 26e editie.

Mama’s Pride is een gratis toegankelijk en sfeervol tweedaags popfestival in het Burgemeester Damenpark in Geleen, dat in het weekend van Moederdag wordt gehouden. De organisatie van het festival heeft het College van B&W en de leden van de gemeenteraad schriftelijk laten weten dat voor de 26e editie meer geld nodig is.

De organisatie krijgt jaarlijks een gemeentelijke subsidie van 25.000 euro, maar had voor komend jaar een aanvraag ingediend voor een bedrag van 40.000 euro, omdat de kosten door de jaren heen zijn opgelopen. Met name die voor de beveiliging van het evenement en voor geluidsrestrictie zijn de afgelopen jaren flink gestegen en daar is de organisatie nooit voor gecompenseerd. En nu ook de provinciale subsidie voor komend jaar lager uitvalt – dat geldt overigens ook voor andere culturele evenementen – dreigt een tekort van 35.000 euro op de begroting, die in totaal 175.000 euro beloopt. Als er geen extra geld komt, dan komt er geen 26e editie van Mama’s Pride, zo heeft de organisatie laten weten.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond dienden de fracties van SPA en de Stadspartij een motie in. Nancy Kaufmann van de Stadspartij hield daarbij een betoog voor het belang van het behoud van het festival. De motie werd overigens aangehouden, omdat wethouder Berry van Rijswijk heeft aangegeven vanzelfsprekend met de organisatie van Mama’s Pride in gesprek te willen gaan om te zien of er een werkbare oplossing kan worden gevonden.

Cookieinstellingen