Gemeente draagt 112.500 euro bij aan restauratie Grote Kerk Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De monumentale, deels uit de dertiende eeuw stammende Sint Petruskerk – in de volksmond de Grote Kerk – ondergaat een grote onderhouds- en restauratiebeurt.

De werkzaamheden betreffen voornamelijk herstelwerkzaamheden aan het metselwerk en van mergelstenen ornamenten van het schip en de markante kerktoren. Die zijn op tal van plekken door weer en wind aangetast.

De totale kosten voor deze periodieke restauratie belopen zo’n anderhalf miljoen euro. De helft van dat bedrag is nodig voor reparatiewerkzaamheden aan de voor Sittard zo beeldbepalende toren, die met zijn 83 meter de hoogste kerktoren van Limburg (en op veertien na de hoogste van Nederland) is.

Het College van B&W van Sittard-Geleen heeft besloten om een bedrag van 112.500 euro bij te dragen in de kosten van dit project, dat dit jaar werd gestart en dat in 2021 wordt afgerond. De Provincie Limburg legt 750.000 euro bij en het bisdom Roermond neemt 300.000 euro voor zijn rekening. Het tekort van rond de 3 ton moet worden bijeengebracht middels fondsenwerving door het kerkbestuur.

Cookieinstellingen