Big Band Beeg weer met speciale gasten bij Ernesto’s

Foto: Big Band Beeg

Op zondagmiddag 2 februari verzorgt Big Band Beeg vanaf 13:30 uur een optreden bij Ernesto’s op de Markt in Sittard.

Het 18-koppig ensemble staat onder leiding van Richard Didden en brengt een breed repertoire met onder andere blues, latin en jazz.

Drie jaar geleden stonden de bekende musici saxofonist Harry Lambrichts en trompettist Ruud Breuls in de spotlight en in 2018 was tromboniste May Peters te gast. Deze top-optredens krijgen zondag 2 februari een vervolg, want opnieuw heeft de band gerenommeerde gasten uitgenodigd. Ditmaal niemand minder dan ‘good old’ Leo Janssen (saxofoon) en het Duitse jazz-talent Christian Altehülshorst (trompet). En zo mag er al voorzichtig van een traditie worden gesproken.

Kaarten à 5 euro zijn te reserveren via [email protected].

Over de gastmusici

BBB Leo Janssen
Leo Janssen

Leo Janssen
Leo Janssen (NL) studeerde aan het conservatorium van Maastricht klassiek saxofoon. Hier studeerde hij in 1982 af. Drie jaar later voltooide hij de opleiding saxofoon lichte muziek aan het Hilversumse conservatorium. In die 3 jaar speelde hij al bij bekende formaties als de Skymasters, the Dutch Jazz Orchestra en de Eef Albers Band. Na zijn afstuderen in Hilversum werd hij meteen benoemd bij het eveneens roemruchte Metropole Orkest (klarinet en tenor-saxofoon). Hij speelt daarnaast in diverse andere muziekformaties en geeft les.

BBB Christian Altehülsthorst
Christian Altehülshorst

Christian Altehülshorst
Christian Altehülshorst (D) volgde muziekonderwijs in Quebec en toog daarna vier maanden als dirigent en componist van een Brassband door Uganda. Als snel trad hij veel op met allerlei Jazz Bands, maar hij ging toch nog naar de Hochschule für Musik und Tanz in Köln. Inmiddels heeft hij maar liefst in 40 landen optredens verzorgd. Momenteel is hij onder andere actief in de Sir Sazerac Swingers, een van de toonaangevende formaties in de Duitse Jazz-scene en voor optredens met de Perzische Superstar Shadmehr Aghili vliegt hij wel eens een dagje op en neer naar Dubai. Ook trad hij onder meer op bij Jan Böhmermann bij het ZDF-programma Nero.

Cookieinstellingen