Ontmoetingswinkel De Koempel officieel geopend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag werd ontmoetingswinkel De Koempel op de Anjelierstraat in Geleen-Lindenheuvel officieel geopend door Hannelise Tvedt, commandant van het Leger des Heils in Nederland.

De winkel is een ontmoetingsplek voor iedereen die – ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging – behoefte heeft aan wat aanspraak, een kopje koffie of thee en persoonlijke aandacht. Een plek waarmee het Leger des Heils samen met de wijkbewoners de strijd aanbindt tegen eenzaamheid. Verder kun je in de Koempelwinkel terecht voor de aanschaf van tweedehands kleding.

De Koempel is een initiatief van een aantal wijkbewoners in samenwerking met het Leger des Heils. De initiatiefnemers willen met De Koempel een gezellige plek creëren waarin mensen omzien naar elkaar. Aalt Fikse van het Leger des Heils zegt hierover: “Wij willen mensen dienen en merkbaar aanwezig zijn in de samenleving.”

De Koempel is geopend op dinsdagmorgen van 10:00 tot 13:00 uur, op woensdag van 13:00 tot 16:00 uur en op vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Ontmoetingswinkel De Koempel is gevestigd aan de Anjelierstraat 13 in Geleen. Vrijwilligers hebben met man en macht gewerkt om een sfeervolle plek te realiseren. Het interieur in De Koempel herinnert aan het rijke mijnverleden. Originele mijnwerkerskleding en gereedschappen vormen de achtergrond van deze gezellige ontmoetingswinkel. Aalt Fikse; “De naam De Koempel is een bewuste keuze omdat destijds onderin de mijnen het niet uitmaakte welke achtergrond, politieke voorkeur of geloofsovertuiging de arbeiders hadden. Ze waren er voor elkaar. Wij geloven ook dat wij mensen door de Schepper van hemel en aarde aan elkaar gegeven zijn. Er wordt vaak gezegd dat we zuinig moeten zijn op de aarde, maar we moeten ook zuinig zijn op elkaar. We zijn allemaal kwetsbare mensen. Zo willen we in De Koempel er graag zijn voor de ander met een luisterend oor of een helpende hand. ”

Tweedehands kleding

In de Koempel wordt ook tweedehands kleding verkocht. Mensen die kleding willen doneren, kunnen dit afgeven tijdens openingstijden of bellen met het telefoonnummer 0651741725. Aalt Fikse van het Leger des Heils geeft aan dat de ontmoetingswinkel door vrijwilligers gerund wordt. Belangstellenden kunnen ook meehelpen.

Cookieinstellingen