Vijfde pro-formazitting zaak Nicky Verstappen op 10 februari

rechtbank Maastricht
rechtbank Maastricht
Foto: CC0

Op maandag 10 februari 2020 vindt de vijfde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10:00 uur. Tijdens deze zitting zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. Onbekend is nog of Jos B. aanwezig zal zijn bij de zitting.

Vijf zittingsdagen voor inhoudelijke behandeling

In samenspraak met alle betrokken procespartijen heeft de rechtbank de data waarop de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld, vastgelegd. Hiervoor zijn vijf zittingsdagen gereserveerd, te weten 6, 7, 8, 11 en 13 mei 2020. Ook deze zittingen worden bij de rechtbank Limburg in Maastricht gehouden en beginnen telkens om 10:00 uur.

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Bij uw bezoek aan de rechtbank worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie is verplicht voor iedere bezoeker. Zorgt u daarom dat u ruim op tijd aanwezig bent. In de rechtbank gelden huisregels.

Cookieinstellingen