Lift goed voor hoofdbrekens bij ZOwonen en technici

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De lift in de gelijknamige Nederlandse film van regisseur Dick Maas had een eigen wil en een erg naar karakter. Maar de lift in de Prof. Oud-flat in Geleen wil helemaal niks.

De bewoners – voornamelijk ouderen – van het Geleense appartementengebouw zien zich al sinds woensdag geconfronteerd met een niet functionerende lift. En als je moeilijk ter been bent betekent dit dat je aan huis gebonden bent. Om bewoners toch in staat te stellen om de deur uit te gaan heeft ZOwonen – in afwachting van reparatie van de lift – zolang een stoellift ge├»nstalleerd.

En ondertussen blijven monteurs zich het hoofd breken over wat nou toch de oorzaak is van het niet meer functioneren van de lift. Op Facebook laat ZOwonen weten dat een medewerker al sinds woensdag bezig is om in overleg met de fabrikant tot een oplossing te komen. Tot op heden zonder resultaat. De storingsteams kregen het euvel de afgelopen dagen niet gerepareerd. En ook de door de fabrikant naar de locatie gestuurde topmonteur – die van ver moest komen – is er na grondig onderzoek nog steeds niet in geslaagd om de oorzaak te vinden. En nu wordt er met spoed een team specialisten uit Duitsland ingeschakeld. “Als de Duitse specialisten er zijn, weten we hopelijk meer,” zegt ZOwonen.

Ondertussen blijft ZOwonen aanwezig en alert. Er blijft een assistent ter plekke voor het bedienen van de stoellift en het helpen van de bewoners. Ook de buren van Vivantes houden een extra oogje in het zeil. In geval van calamiteiten is de wachtdienst via het algemene nummer 0464209600 dag en nacht bereikbaar.

Reacties