Marotte kinderzitting met LVK-winnaar Spik & Span

Foto: © Ton Dirkx, Sittard

Op woensdag 12 februari vindt in de ‘Lahrena’ van basisschool Lahrhof (Romeinenstraat 30, Sittard) de kènjerzitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats.

Deze zitting speciaal voor de jongste carnavalisten is één van de vele initiatieven van de Marotte om de jeugd te betrekken bij en te interesseren voor de prachtige eeuwenoude Sittardse carnavalstradities. Daarmee cultuur over te brengen op de jongere generatie. De middag begint om 14:33 uur en de zaal is vanaf 14:00 uur geopend voor het jeugdige publiek.

Jeugdraad van elf

De Marotte roept kinderen en hun ouders op verkleed naar de zitting te komen. De stadsprins krijgt tijdens deze middag ondersteuning van een elfkoppige jeugdraad gevormd door leerlingen van basisschool Lahrhof. Naast hossen en springen, staan er ook verschillende muzikale optredens op het programma met als absolute toppers LVK-finalist Paul-Jean en (viervoudig) LVK-winnaar Spik & Span. Prinsevader René Dirkx zingt de Marotteschlager 2020 ‘Mènnigmaol roup ich Alaaf!”. De Zittesje Kènjer Kapel verzorgt de muzikale omlijsting van het programma.

Voorverkoop

Buiten bovenstaande artiesten komt ook Luna events. Daar kunnen de kids een hippe glittertattoo op hun arm laten zetten of genieten van een heerlijke suikerspin.

Kaarten voor deze veelzijdige kinderzitting zijn voor slechts € 3,50 euro per kaart te koop bij basisschool Lahrhof bij juf Marijke (tegen contante betaling). Koop de kaarten tijdig, want vol = vol. Is de middag niet uitverkocht, dan is er ook dagkassa.

Reacties