Temperatuur zondag naar recordhoogte

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het weer is deze winter amper winters te noemen. Komende zondag wordt een lenteachtige temperatuur van 17 graden verwacht.

Mooi, zou je denken: een aangename temperatuur tijdens de kinderoptocht die traditioneel de week voor carnaval door het centrum van Sittard trekt.

Helaas wordt er ook regen verwacht en bovendien zou het wel eens erg hard kunnen waaien. De weersvooruitzichten reppen van een harde zuidwestelijke wind, kracht 6. Dat heeft alles te maken met een in aantocht zijnde stormdepressie en die baart het Sittardse Optoch Kommitee (OKZ) en de deelnemers aan de kinderoptocht zorgen, zo valt op te maken uit een bericht op de Facebookpagina van het OKZ.

“We volgen de weersverwachtingen op de voet en hebben continue contact met de officiële instanties. Onze hoogste prioriteit zal ten alle tijden de veiligheid van de kinderen zijn.” En omdat niets veranderlijker is dan het weer, is een beslissing over het al dan niet doorgaan van de kinderoptocht niet voor zaterdagmiddag te verwachten, zo laat het OKZ weten.

Reacties