Sittardse prinsenwagens in carnavalsoptocht van de Waereldsjtad

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagochtend vroeg Gelener Henk van Rens zich op Facebook af of het niet leuk zou zijn als de optocht van Geleen die vandaag door de Waereldsjtad trekt aansluiting zou krijgen van optochtdeelnemers uit Sittard.

Een leuk idee om eens over na te denken, zo blijkt uit de reacties op zijn bericht, al zal menigeen – zowel in Sittard als in Geleen – er niet mee in willen stemmen. Los daarvan kan het ook niet op grond van praktische bezwaren die op een dergelijke korte termijn niet zijn op te lossen.

Het Sittardse Optoch Kommitee (OKZ) heeft immers al besloten om de optocht te verplaatsen naar zondag 8 maart en die samen te voegen met de kinderoptocht, die vorige week eveneens werd afgelast vanwege de harde wind. Veel optochtdeelnemers, die op zondag in de Sittardse optocht zouden meelopen, doen op carnavalsmaandag mee aan optochten in de wijken of hebben andere carnavalsactiviteiten op het programma staan. Daarnaast zou verplaatsen van de Sittardse optocht naar de maandag publiek wegtrekken van optochten in een aantal kleine kernen binnen de gemeente. Verder zijn er een aantal thema’s die in de optocht van Sittard worden uitgebeeld die in Geleen niet zouden landen of op waarde geschat zouden worden.

Toch wordt de wens van Van Rens een klein beetje werkelijkheid. Vanwege het verplaatsen van de Geleense optocht naar de maandag zagen de Kraonkelaere en de Sjoutvotte zich namelijk genoodzaakt om met spoed elders een andere prinsenwagen te huren. Daarbij kwamen ze terecht bij het OKZ, dat een aantal prinsenwagens speciaal voor de verhuur in zijn wagenpark heeft staan. Twee daarvan rijden dus vandaag mee in de grote Waereldsjtadoptoch.

Reacties