Boekenweek 2020: Rebellen en Dwarsdenkers

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De 85ste Boekenweek van 7 tot en met 15 maart 2020 staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Boekenweek 2020Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. Bibliotheek De Domijnen besteed op alle locaties aandacht aan het thema van de Boekenweek, door geselecteerde thematitels te presenteren, een theatervoorstelling door Ronald Giphart en Jaap Robben en een schrijfwedstrijd column schrijven.

Boekenweek 7 tot en met 15 maart in Bibliotheek van De Domijnen

Ronald Giphart en Jaap Robben – Alle soorten JA

Op 10 maart zijn schrijvers Ronald Giphart en Jaap Robben te gast in Schouwburg De Domijnen met hun theatervoorstelling Alle soorten JA. Een energieke en vrolijke voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja’ gaan zeggen. We hoeven namelijk niet op alles verbeten ‘nee’ te roepen of tweeten. Zij beweren ja en nemen het publiek mee op een zowel ontroerende als hilarische ontdekkingsreis door de kronkels van hun geest. Tickets zijn verkrijgbaar via www.dedomijnen.nl/podium.

Schrijfwedstrijd Boekenweek

Dwarsdenker met schrijfplezier? Doe mee aan de schrijfwedstrijd bij De Domijnen. Iedereen vanaf 16 jaar kan een zelf geschreven column inzenden die aansluit bij het thema van de Boekenweek; Rebellen en dwarsdenkers. De column mag maximaal 450 woorden bevatten en nog niet eerder gepubliceerd zijn. Stuur het verhaal uiterlijk zondag 22 maart 2020 in een Word-bestand als bijlage per mail naar [email protected]. Bekijk de info en voorwaarden op www.dedomijnen.nl/bibliotheek.

Op onze website is tevens meer info te vinden over de Boekenweek in het algemeen. Het Boekenweekmagazine is verkrijgbaar in onze bibliotheken en leeswinkels zolang de voorraad strekt.

Meer informatie over de landelijke Boekenweek is te vinden op www.boekenweek.nl.

Cookieinstellingen