Beloning uitgeloofd voor informatie over brandstichting bij scouting

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de nacht van 14 op 15 februari jongstleden brak brand uit in het gebouw van Scouting Sint Jozef aan de Molenweg 63 in Sittard.

Onderzoek wees uit dat de brand werd aangestoken. Het gebouw vertoonde braaksporen en de brand was op twee plaatsen aangestoken. Het gebouw raakte daardoor zwaar beschadigd en voorlopig onbruikbaar. De scouting kan voorlopig gebruikmaken van een ruimte in de nabijgelegen Ophovenerhof.

’s Avonds voor de brandstichting deed zich een opmerkelijk incident voor. Een circa 20-jarige geheel in donkere kleren gestoken onbekende jongeman werd omstreeks 23:15 uur op het terrein bij het scoutinggebouw aangetroffen en verzocht te vertrekken. Deze man sprak Nederlands met een Limburgs accent.

Toen de scouts na afloop van de bijeenkomst naar huis wilden bleken de banden van hun fietsen lek te zijn gestoken.

Onderzoeksbureau CED FORENSIC uit Capelle aan de IJssel is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over de betreffende jongeman of die op die avond of de erop volgende nacht in de omgeving van het gebouw iets verdachts hebben opgemerkt.

“U kunt rekenen op een aantrekkelijke beloning,” zo wordt tipgevers beloofd in een advertentie in De Limburger. Wat die beloning is wordt niet vermeld. CED FORENSIC is telefonisch bereikbaar via 0102843777 en via [email protected].

Cookieinstellingen