Beëdiging van nieuwe burgemeester afgelast

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De beëdiging van de nieuwe burgemeester van gemeente Sittard-Geleen, de heer Hans Verheijen, is afgelast in navolging van de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Een van die maatregelen is dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dit heeft tot gevolg dat de beëdiging die woensdag 18 maart zou plaatsvinden in Zalencentrum De Hanenhof in Geleen, geen doorgang kan vinden. Ook de aansluitende receptie gaat niet door.

Het niet door laten gaan van de ceremoniële beëdiging heeft geen gevolgen voor de startdatum van de nieuwe burgemeester. De Grondwet bepaalt dat een burgemeester bij koninklijk besluit wordt benoemd. Het koninklijk besluit houdt in dat dhr. Hans Verheijen per maandag 16 maart start als burgemeester van Sittard-Geleen.

Er is nog geen besluit genomen over het op een later moment laten doorgaan van de beëdiging en de receptie. Alle aandacht gaat nu uit naar het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Reacties