Ook het Smartlappenfestival Sittard 2020 is afgelast

Foto: Mprins Creative Design

Het coronavirus houdt de gemoederen flink bezig. In evenementenland ervaren ze als eerste de nadelige effecten van maatregelen die de virusuitbraak moeten afremmen.

Grote evenementen, concerten en sportwedstrijden zijn al afgelast en daar komen nu ook evenementen bij waarop minimaal 100 personen worden verwacht.

Dat, en de oproep van het kabinet om ter afremming van de verspreiding van het coronavirus sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden, betekent ook voor evenementenorganisator Jive Music Service in Sittard een flinke tegenvaller.

Want het op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 maart op de kalender staande Smartlappenfestival in het hartje van Sittard gaat dit jaar vanwege de door de overheid getroffen maatregelen tegen het coronavirus niet door. Voor wie geen verkoudheidsklachten heeft kunnen de zakdoekjes dus terug de la in. En wie wel verkouden is krijgt sowieso al het dringende advies om thuis te blijven.

Niet alleen zuur voor Jive Music Service, ook voor de twaalf cafés die aan het gratis toegankelijke festival zouden meedoen, voor de geboekte artiesten en voor de vele fans van dit gezellige festival is de afgelasting een tegenvaller.

“Een vervelende, maar wel een hele logische beslissing”, zegt Marij Somers van Jive Music Service. “Je moet er toch niet aan denken dat mensen door het bezoeken van het Smartlappenfestival ziek zouden worden. Dan maar even uitstellen.”

Hoe lang het festival wordt uitgesteld en op welke datum het dan wel gehouden kan worden is nog even koffiedik kijken.

Cookieinstellingen