Dit jaar geen Kennedymars wegens coronavirus

2016 - in afwachting van de start
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De organisatie van de Kennedymars heeft zojuist bekendgemaakt dat de Kennedymars, de Swentiboldmars en de Minimars, die dit jaar op 11 april op de agenda stonden, zijn afgelast.

Het besluit is een logische gevolg van de recent afgekondigde maatregelen van de Nederlandse overheid ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus. Ook alle andere activiteiten die rondom deze drie wandeltochten zijn georganiseerd gaan vanzelfsprekend niet door.

Verplaatsing van het evenement naar een later moment in het jaar is om diverse redenen niet mogelijk.

De belangrijkste reden voor het afgelasten van de drie wandeltochten is dat de organisatie de veiligheid niet kan waarborgen. Bij de organisatie staat de veiligheid van de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers op de eerste plaats. Los van besmettingsgevaar is er dan zeer waarschijnlijk te weinig medische ondersteuning beschikbaar.

Deelnemers die al hebben betaald ontvangen het inschrijfgeld terug na aftrek van één euro administratiekosten per deelnemerskaart, dit conform het reglement. Betalingen die via de website of per bank zijn uitgevoerd worden binnen één maand teruggestort. Deelnemers die hun deelnemerskaart via Mulders dé buitenspecialist in Limbricht hebben verkregen, kunnen daar vanaf dinsdag 17 maart aanstaande op vertoon van hun deelnemerskaart het inschrijfgeld terugkrijgen.

“Voor de organisatie was het afgelasten van de drie wandeltochten een moeilijk besluit. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de Sittardse Kennedy-Mars dat de mars niet door kan gaan. In 2001 is de Kennedy-Mars ook al eens afgelast, destijds vanwege de uitbraak van MKZ. Wij gaan er van uit dat de omstandigheden het toelaten om volgend jaar, op Paaszaterdag 3 april 2021, alsnog de 57e Kennedy-Mars Sittard, de 14e Swentibold-Mars en de 16e Mini-Mars te organiseren,” aldus de organisatie.

Reacties