Grensoverschrijdende winkel- en tankuitstapjes verder ingeperkt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bestuurders aan beide zijden van de Nederlands-Duitse en de Nederlands-Belgische grens maken zich grote zorgen over uitstapjes die bewoners van het grensgebied maken naar het buurland.

In de Duitse grensregio willen de autoriteiten dat Nederland dezelfde maatregelen treft als Duitsland. Daar zijn tal van winkels gesloten die niet direct noodzakelijke artikelen verkopen. Omdat dat in Nederland niet het geval is ontstaat er kooptoerisme en dat is in een tijd waarin men het besmettingsgevaar zoveel mogelijk wil beperken niet handig.

In België lopen Nederlanders sinds gisteren het risico op een boete wanneer ze de grens oversteken om daar goedkoper dan in eigen land te tanken. Bij de Belgen geldt momenteel namelijk een verbod op alle niet noodzakelijke verplaatsingen. Alleen grenswerkers mogen de grens passeren. Verder heerst in België een samenscholingsverbod. Ook op overtreding daarvan staat een boete.

De Belgen hebben nu op diverse plekken, waaronder Roosteren, grenscontroles ingesteld.

Op last van Veiligheidsregio Limburg-Noord is het designer outletcentrum in Roermond vanaf vandaag voor onbepaalde tijd gesloten. De reden daarvoor is dat het winkelcentrum ondanks de ingestelde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen nog altijd erg veel bezoekers uit binnen- en buitenland trok.

Cookieinstellingen