Bijna 7000 gelovigen ‘bezochten’ Heilige ‘stille’ Mis

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er worden ten gevolge van de coronacrisis voorlopig geen diensten meer gehouden in de kerken in Nederland.

Net in een tijd dat mensen sterker dan anders behoefte hebben aan elkaars steun en ze die steun ook vaker willen zoeken in de kerk is dat – om begrijpelijke redenen – onmogelijk.

Daarom namen deken Wilbert van Rens samen met het St.-Rosacomité, Gemeente Sittard-Geleen, Stichting Zitterd-Same en de Ziekenhuis Omroep Sittard het initiatief vandaag, halverwege de vastenperiode, een Heilige “stille” Mis op te dragen in de Sint Rosakapel op de Kollenberg in Sittard. De dienst werd live uitgezonden via YouTube en Facebook en kreeg in totaal een kleine 7000 views. Dat zijn een hoop volle kerken!

Vooraf was bekendgemaakt dat bij de dienst geen publiek zou worden toegelaten en die boodschap werd goed begrepen. Het gebied rond de kapel was met rood-witte linten afgezet om dat nog eens te benadrukken, maar het enige publiek dat er was waren enkele leden van het organiserend Sint Rosacomité, medewerkers van de media en verder enkele passerende wandelaars, trimmers en een loslopende hond.

U kunt de dienst nog eens bekijken op de Facebookpagina van het Sint Rosacomité of vanavond via een van de kanalen van regionale omroep Bie Ós.

Cookieinstellingen