Er wordt wél gekoerst in Limburg

Foto: CC0

Het coronavirus waart rond en leidt even spijtig als terecht tot een stortbui aan afgelastingen van onder meer wieleractiviteiten.

En tóch kan er worden gekoerst in Limburg. Want Stichting Wielerbaan Geleen komt met de eerste Limburgse rollenkoers. Deelnemers stappen thuis met hun fiets op de rollenbank of op de hometrainer en gaan een uur lang vol op de pedalen.

Aan deze eerste Koers op Rollen-competitie kan iedereen, jong en oud, die beschikt over een fiets en een rollenbank of een hometrainer deelnemen. De eerste koers wordt gereden op dinsdag 24 maart van 19:15 tot 20:15 uur. Deelnemers dienen zich voor dinsdag 16:00 in te schrijven via www.stichtingwielerbaangeleen.com.

Organisator Michel van Dijke: “Deelname is uiteraard gratis, het enige dat de deelnemers moeten doen is live op Facebook laten zien dat ze fietsen. Na de koers stuurt iedereen een foto van zijn teller met de verreden kilometers. Heeft iemand geen teller dan is dat ook geen probleem hij of zij krijgt dan maximaal 2 punten per rit” aldus Michel van Dijke – Baancommissaris. “Heeft iemand geen rollen om op te fietsen dan kan hij contact opnemen met Wielersport Math Salden. Zij hebben een aantal rollen te leen zolang de voorraad strekt.

Als het initiatief aanslaat dan wordt donderdag 26 maart al de tweede rit in de “Koers op rollen”-competitie gereden. Zo kan tijdens de coronacrisis toch op een verantwoordde manier samen en ook nog eens enigszins competitief worden gesport.

Reacties