Help de Èngele met helpen – ook tijdens de coronacrisis

Foto: SGN

Wanneer alles zijn normale gangetje gaat kunnen de voedselbanken en organisaties als de Èngele van Zitterd-Gelaen (EVZG) rekenen op steun vanuit de samenleving.

Vooral rond de feestdagen worden er allerlei acties op touw gezet om deze hulpverleners te helpen met het helpen van anderen.

Maar tijdens de coronacrisis is opeens alles anders en valt veel steun weg. Er wordt door velen volop gehamsterd. Gedrag dat niet nodig is en dat bovendien een hoop negatieve effecten met zich meebrengt. Prijsopdrijving door plotselinge schaarste kan er daar een van zijn.

En schaarste, vooral aan brood, langer houdbare levensmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne, leidt ertoe dat de Voedselbanken en de EVZG van die producten veel minder aanvoer ontvangen dan gewoonlijk. En dat betekent dat uitgerekend de mensen die het al erg moeilijk hebben dieper in de problemen komen.

In het radioprogramma Forum op Vrijdag van regionale omroep Bie Ós vroeg Frans Schoonen aan Monique Zandkuijl van de Èngele van Zitterd-Gelaen naar haar ervaringen tijdens de coronacrisis.

Klik op onderstaande afbeelding en luister naar het interview.

Wat betekent het hamsteren van mensen voor de Éngele van Zitterd-Gelaen? Luister naar Monique een van de Éngele en trek je conclusies.Frans Schoonen sprak met haar bij Bie Os. mijn streekomroep tijdens het wekelijkse radioprogramma Forum op Vrijdag. (Druk op afbeelding)

Geplaatst door Frans Schoonen op Maandag 23 maart 2020

Stop met dat gehamster. Help de Èngele helpen en doneer!

Reacties