Mogelijk salmonella in gemberproducten Jacob Hooy

Jacob Hooy & Co BV geeft een veiligheidswaarschuwing voor een partij poedergember en voor twee partijen gemalen gember.

Het betreft:

  • alle potjes Jacob Hooy Pure Powder Gember 115 gram met batchcode 059937 en THT dec.2021 en
  • alle bulkverpakkingen Jacob Hooy Gember gemalen met batchcode 18713 en batchcode 18714, allebei met THT datum 30-09-2022.

Tijdens een kwaliteitscontrole is gebleken dat deze producten de bacterie Salmonella kunnen bevatten. Consumptie van de producten kan maag- en darmklachten tot gevolg hebben en kan schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen.

Consumptie van producten met de vermelde batchcodes en houdbaarheidsdata in huis is ten zeerste afgeraden. U kunt het product (ook aangebroken verpakkingen) terugbrengen naar de winkel of terugsturen naar het antwoordnummer van Jacob Hooy. U krijgt dan het aankoopbedrag terug.

  • De potjes Jacob Hooy zijn verkocht in de periode van december 2019 tot en met maart 2020 bij Holland & Barrett, Jacob Hooy Westerstraat en via Unipharma.
  • De bulkverpakkingen Jacob Hooy Gember gemalen (variabele inhoud) zijn verkocht in de periode van december 2019 tot en met maart 2020 bij Aptrooth, Al-Saaidi, Kruidenoase, Praktijk voor Bowentherapie Jannie Kroes, Erica kruiderijen, Thee en kruid, Vitabron, Reform en kruidenmarkt, via Holland Pharma, Herbomont, Holistic healing hands, Batista Koemans, Natuurwinkel Kamperfoelie, van der Linde Sluis, the art of tea herbs and spices, Mihthra, de Moerbei, Jaco van Nieuwkoop, A. Egberingk, Puur en kracht, Brouwland, Pimpernel, De Rooy, Rozemarijn en thijm, de Schapekop, Troost, Kruidenmozaik, via Unipharma en Veldhuyzen.

Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur de klantenservice van Jacob Hooy bereiken via telefoonnummer 0725052744.

Reacties