Theaterconcert PUUR PAEK gaat niet door

archieffoto 2016
Foto: © Arjan Krijntjes

Het op zaterdag 6 juni op de agenda staande jaarlijkse theaterconcert van harmonie Sint Joseph uit Sittard in schouwburg De Domijnen gaat niet door.

De afgelasting van ‘PUUR PAEK’ is een gevolg van de verder aangescherpte maatregelen van het kabinet ter indamming van de verspreiding van het coronavirus. Maandagavond werd bekend dat tot 1 juni álle bijeenkomsten – dus ook repetities van muziekverenigingen zoals harmonie- en fanfareorkesten en koren – zijn verboden. Dat maakt repeteren voor een concert dat op 6 juni plaats moet vinden onmogelijk. En daarmee komt automatisch ook het concert te vervallen.

Harmonie Sint Joseph schort alle repetities op en gaat er verder alles aan doen om lessen door eigen docenten op een alternatieve manier online doorgang te laten vinden. Verder komen deelname aan het Eurofestival Heel, Koningsdag, het intern solistenconcours en Concert West Harmonie Jeugdorkest te vervallen. Of en wanneer de afgelaste evenementen worden ingehaald is op dit moment nog niet duidelijk.

Reacties