Coronacentrum Urmond is operationeel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Coronacentrum Urmond, dat is ondergebracht in het Van der Valk hotel, is sinds gisteren operationeel.

In Zuid-Limburg wordt door de eerstelijns zorgorganisaties nauw samengewerkt om de stroom van positief geteste en verdachte COVID-19 patiënten gezamenlijk op te vangen. Eén van de maatregelen is het openen van het ‘Coronacentrum Urmond’. Het centrum kan op termijn maximaal 240 patiënten opvangen.

Onderdeel van het Coronacentrum is het Thuiszorghotel, waar dinsdag de eerste patiënten arriveerden. Het Van der Valk-hotel Stein-Urmond is hiervoor volledig vrijgemaakt. Het centrum is ingericht voor patiënten die te ziek zijn om thuis verzorgd te kunnen worden en te goed zijn voor de ziekenhuizen.

Door het op deze locatie samenbrengen van deze patiënten moet de druk op de eerstelijnszorg (huisartsen, thuiszorg) opgevangen worden. Tevens worden hiermee de ziekenhuizen ontlast, zodat daar de urgente patiënten verzorgd kunnen worden. Het doel is het in stand houden, ondersteunen en versterken van de eerstelijns zorg in Zuid-Limburg om de zorgcontinuïteit te kunnen blijven bieden.

Patiënten die in het Thuiszorghotel verblijven mogen daar géén bezoek ontvangen.

Naast het Thuiszorghotel wordt op deze locatie op donderdag 26 maart ook een huisartsenpost geopend voor mensen met verdenking van besmetting met het coronavirus. Hiermee wordt de expertise van de behandelingen van de patiënten gebundeld en kan de reguliere zorg via de huisartsen en huisartsposten doorgaan.

Let op: het is niet mogelijk voor patiënten om zichzelf te melden op deze locatie. Mensen met corona-gerelateerde klachten moeten telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts of de huisartspost. De omgeving van het hotel is volledig afgeschermd waardoor de locatie niet bezocht kan worden.

Reacties