DNA wil College van B&W porren voor posteractie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van DNA heeft het College van B&W gevraagd om mee te doen aan de Samen Sterk Tegen Corona posteractie.

Met die posters – een zijde in groen bedrukt en de keerzijde in rood – kunnen mensen op het raam van hun woning aangeven of ze hulp nodig hebben (rode zijde van buiten zichtbaar) of dat ze hulp kunnen verlenen.

Op de poster is ruimte waarop de hulpvrager of aanbieder duidelijk leesbaar zijn of haar telefoonnummer kan schrijven, zodat men telefonisch contact kan leggen om afspraken te maken over hoe men elkaar op een veilige manier en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM van dienst kan zijn.

Er wordt weliswaar al veel hulp online aangeboden en gevraagd via social media, zo stelt DNA, maar niet iedereen is in de gelegenheid om via die kanalen een hulpvraag of -aanbod duidelijk te maken.

De posteractie was een idee van drukker Martijn ten Pas uit Groningen en zijn initiatief sloeg meteen aan. De actie werd onder meer overgenomen door diverse mediabadrijven. Ook de gemeente Roermond gaat met de posters aan de slag.

Fractieleider Phil Boonen van gemeenteraadsfractie DNA verzoekt het College van B&W om vergelijkbare posters te laten drukken en huis aan huis te bezorgen in Sittard-Geleen.

Reacties