RIVM meldt 852 nieuwe positief geteste mensen met COVID-19

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Het RIVM meldt dat het aantal mensen, waarvan is vastgesteld dat ze ziek zijn geworden door het SARS-CoV-2 virus sinds gisteren met 852 is gestegen tot 6412.

In totaal zijn er tot nu toe 358 mensen overleden aan de ziekte. In totaal zijn er nu 1836 mensen met het virus opgenomen of opgenomen geweest in een ziekenhuis.

Het RIVM spreekt van een mogelijke afvlakking van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus. De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal, waaraan geen harde conclusies kunnen worden verbonden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel (80) overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patiënten is weergegeven naar de dag van overlijden.

COVID-19-in-Nederland-25-maart-2020

In Limburg zijn het afgelopen etmaal 95 nieuwe patiënten vastgesteld en dat is ruim de helft minder dan de toename die gisteren werd genoteerd.

Volgens een tabel van het RIVM met het aantal besmettingsgevallen per gemeente telt Limburg nu 765 COVID-19 patiënten. Maastricht is momenteel koploper met 112 bekende zieken, Peel en Maas telt er 88 en Sittard-Geleen 86. Het werkelijke aantal besmette personen ligt waarschijnlijk een stuk hoger omdat lang niet iedereen die klachten heeft wordt getest.

Het blijft dan ook van het allergrootste belang om alle richtlijnen van het RIVM strikt op te volgen.

 

Reacties