Een halve eeuw Cema BV in Geleen – een jubileum zonder feest

Foto: Cema BV Geleen

Het aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen-Lindenheuvel gevestigde Cema BV bestaat vandaag een halve eeuw.

Cema staat voor Centrale Verwarming en Machines Aspenleiter. Op 1 april 1970 begon Ron Aspenleiter, toen 22 jaar oud, vanuit zijn ouderlijk huis met de verkoop van machines en radiatoren. In 1974, na de oliecrisis, zette Ron zijn zaak voort aan de Burgmeester Lemmensstraat 216 en daar is het bedrijf nog steeds gevestigd.

“In de glorietijden werkten er 28 mensen bij Cema, nu zijn er bij het jarige bedrijf 12 mensen in loondienst. Tegenwoordig verkoopt Cema BV centrale verwarmingsinstallaties, radiatoren, badkamers en keukens,” vertelt René Lemmens van Cema Keukendesign.

Het was de bedoeling om vandaag een groot jubileumfeest te houden, maar vanwege de door de overheid afgekondigde maatregelen in het kader van de coronacrisis zijn alle feestelijkheden afgeblazen.

Het personeel zal Ron vandaag ongetwijfeld op gepaste wijze in het zonnetje zetten. Mogelijk worden de bij het jubileum geplande feestelijke activiteiten later dit jaar alsnog gehouden, maar ook bij Cema BV geldt “gezondheid gaat voor!”.

Cookieinstellingen