Paasconcert vanuit Heilig Hartkerk Overhoven

Foto: H. Hartkerk Overhoven Sittard

Op Paasmaandag 13 april vindt om 14:00 uur in de Heilig Hartkerk in Overhoven een bijzonder Paasconcert plaats.

Dat gebeurt op initiatief van de stichting Behoud Franse Klooster, Zitterd Same en Ziekenhuis Omroep Sittard.

Vanwege de ter indamming van de verspreiding van het nieuwe coronavirus door de overheid afgekondigde maatregelen zal dit een concert zijn in een lege kerk. Het concert wordt daarom middels een livestream op internet uitgezonden via www.stichtingbehoudfranseklooster.nl/video.

De organisatie wil met dit online te volgen concert een klein lichtpuntje bij de mensen brengen: mensen die noodgedwongen thuis moeten verblijven, mensen die in quarantaine zitten, patiënten in het ziekenhuis, de zorgverleners en alle mensen die werkzaam zijn in cruciale beroepen. “Muziek verbindt en geeft vertrouwen, juist in deze bizarre tijden.”

Aan het concert verlenen diverse musici hun medewerking. Drie organisten – Jo Canten, Pierre Lebon en Ren Lantman – bespelen elk het orgel. Verder dragen mezzosopraan Ellen Zimmer en de zangers Paul van Velzen en Leon Paes bij aan dit bijzondere Paasconcert.

Alle muzikale bijdragen vinden achter elkaar plaats, zodat er – conform de richtlijnen van de overheid en het RIVM – géén sprake is van groepsvorming. Deken Mgr. Van Rens zal op voorspraak van de Heilige Rosa een gebed uitspreken. Uiteraard wordt ook het St. Rosalied uitgevoerd.

Een herhaling van het concert wordt ’s avonds om 19:00 uur uitgezonden door Bie Ós – mijn streekomroep op een van de volgende kanalen:

  • Ziggo: 41 en 45
  • KPN/XS4ALL: 1405
  • Telfort: 1405
  • T-Mobile/Vodafone: 799
  • OnsBrabant.net: 2095

Oproep

Wie zich als organisatie, vereniging of stichting met dit initiatief verbonden voelt kan dit concert vanaf de eigen website streamen voor leden en geïnteresseerden. Stuur hiervoor een e-mail naar: [email protected] of bel 06-30567774.

Cookieinstellingen