Weekmarkten Sittard-Geleen gaan vooralsnog gewoon door

viskraam op zaterdagmarkt in Geleen
viskraam op zaterdagmarkt in Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De weekmarkten in Sittard-Geleen blijven tijdens de coronacrisis voorlopig plaatsvinden. Voorwaarde daarvoor is dat marktkooplui en het publiek zich goed houden aan een aantal voorwaarden.

Denk aan uw eigen gezondheid en die van anderen. Heeft u verkoudheids-, koorts-, of hoestklachten blijf dan thuis. Bezoek de weekmarkt alleen om producten te kopen; het is momenteel beslist niet bedoeld als een gezellig dagje uit of als gelegenheid om anderen te ontmoeten. Mijd dus ook op de markt zoveel mogelijk sociaal contact!

Betaal liefst contactloos of met pin en houd tenminste anderhalve meter afstand van elkaar!

Tijdens de zaterdagmarkten in Sittard en Geleen lukt het doorgaans goed om de onderlinge afstand van minstens anderhalve meter in acht te nemen. De marktkooplieden hebben daarvoor een aantal maatregelen genomen.

Op de donderdagmarkt in Sittard is het met name op de Rosmolenstraat, waar de versafdeling staat, zeker met mooi weer op sommige momenten te druk om de onderlinge afstand altijd goed in acht te kunnen nemen. Handhavers houden een oogje in het zeil, maar kunnen natuurlijk niet overal tegelijkertijd aanwezig zijn. Het is dus op drukke momenten ook zaak dat mensen zelf constateren dat het niet mogelijk is om de gewenste afstand te bewaren en even een ommetje te maken en op een later moment terug te keren.

Een woordvoerster van de gemeente gaf naar aanleiding van kritische opmerkingen over de donderdagmarkt al aan dat, om problemen te voorkomen, wordt gekeken naar een verder aangepaste inrichting van de markt, en dan met name het deel van de markt waarop verse producten worden verkocht.

Cookieinstellingen