‘Ich wirk door veur dich!’

Foto: © Aw Mök

Onder het label Aw Mök ontwierp Els Lücker uit Sittard voor de gemeente Sittard-Geleen een postkaart die samen met een brief van de nieuwe burgemeester Hans Verheijen huis aan huis werd verspreid.

Op de in de huisstijlkleuren van de gemeente vormgegeven kaart prijkt de tekst ‘Ich blief thoes veur dich’ – Ik blijf thuis voor jou. Bedoeld als herinnering aan het belang van het zoveel mogelijk beperken van sociaal contact, om zoveel mogelijk thuis te blijven en als het kan ook thuis te werken, om zo de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen.

Dat is niet alleen van belang voor de eigen gezondheid, maar ook wel zo netjes en sociaal tegenover de mensen die vanwege het besmettingsgevaar dat ze lopen misschien wel thuis zouden willen blijven, maar die dat niet kunnen omdat ze in cruciale beroepen werken.

Als tegenhanger van de ‘Ich blief thoes veur dich’ kaart heeft Aw Mök daarom een speciale Facebookomslagfoto gemaakt voor iedereen die keihard voor ons aan het werk is. Niet alleen de mensen in de zorg maar ook de vakkenvullers, postbezorgers, schoonmakers, vuilnisophalers en alle andere kanjers!

Dialectversie:
aw mök ich wirk door

Nederlandse versie
aw mök ik werk door

Oproep: als jij een van deze kanjers bent, gebruik deze afbeelding dan op je eigen Facebookpagina als omslagfoto! Het idee kwam van een medewerker van Albert Heijn Brugstraat in Sittard.

En wie zich met overtuiging conformeert aan de oproep #blijfthuis kan dat met de “Ik blijf thuis voor jou!”-variant tot uitdrukking brengen.

Dialectversie:
ich blief thoes

Nederlandse versie
ik blijf thuis

Reacties

Cookieinstellingen