LEO Club en Sittardse horeca in actie voor het Kasteelpark Born

Foto: LEO Club Sittard-Geleen

LEO Club Sittard-Geleen is vooral bekend om de rally’s die de club jaarlijks organiseert voor het goede doel.

Veel geld werd in de afgelopen jaren gedoneerd aan initiatieven zoals Stichting Wensambulance of het Jeugdcultuurfonds. In 2021 is de club wederom van plan om een rally te organiseren, maar voordat het zover is zitten de LEO’s niet stil: met de verkoop van een route zamelt LEO Club Sittard-Geleen nu geld in voor het Kasteelpark Born.

Mes snijdt aan twee kanten

Enkele weken geleden trok het Kasteelpark in de media aan de bel: voeding voor de dieren is duur, maar als gevolg van de coronacrisis is het park dicht en komt er geen geld binnen via ticketverkoop. Extra inkomsten zijn dus ook noodzakelijk! Ondertussen zat Jonathan Felix, president van de LEO Club, te broeden op de vraag hoe zijn club ook in deze tijden iets voor Sittard-Geleen kan betekenen. Het idee om de rally te koppelen aan de oproep van het kasteelpark ontstond daarom snel, maar wel met één kanttekening: het mes moest aan twee kanten snijden. Felix licht toe: “Normaal organiseren wij acties voor het goede doel en dan is het voor onze club de uitdaging om ondernemers zoveel mogelijk sponsorgeld ‘uit de zakken te kloppen’. Voor kleine ondernemers, zeker in de horeca, zijn deze maanden echter angstige tijden, dus ook zij moesten baat hebben bij onze actie!”

Het concept is als volgt: voor minimaal 10 euro kunnen geïnteresseerden een route kopen en ‘goed doen’. Omdat de opbrengsten van de routeverkoop volledig naar het Kasteelpark Born gaan, kunnen mensen ook zeker méér betalen voor een route. Voor 20 euro kan iemand ‘beter doen’ en voor 30 euro zelfs ‘de wereld verbeteren’. Anders dan normaal betalen mensen alleen voor de route; de LEO Club verzorgt ditmaal geen evenement met muziek en een borrel achteraf.

De betrokkenheid van de horecaondernemers is als volgt: zij verzorgen de lunch voor onderweg. Schtad Zitterd, de Vief Heringe en Soupadoupa slaan de handen ineen en maken picknickpakketten voor twee personen. Voor 35 euro kunnen klanten ‘Simpelweg genieten’ en voor 70 euro kan men ‘Sterwaardig picknicken’. Deze opbrengst gaat niet naar de LEO Club en ook niet naar het Kasteelpark: met deze picknickmanden hebben de horecaondernemers extra omzet in deze (on)rustige tijden.

Felix besluit: “Nu veel op dit moment niet kan, willen we graag perspectief bieden en nadenken over wat er wèl kan. Met onze route en picknick kun je samen met je partner genieten van alle uitzichten die je tegenkomt, zonder daarbij in een menigte terecht te komen. Tegelijkertijd steun je het Kasteelpark Born én de Sittardse horeca!”

Cookieinstellingen