RIVM meldt 108 nieuwe positief op coronavirus geteste personen

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Het RIVM meldt dat het aantal mensen dat positief is getest op het nieuwe coronavirus sinds gisteren met 108 is gestegen naar 44.249.

Er werden sinds gisteren 27 nieuwe sterfgevallen gemeld en dat brengt het totaal aantal aan COVID-19 overleden patiënten nu op 5670. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

In totaal zijn er nou 11.537 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat zijn er 45 meer dan gisteren.

De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC intensive care -opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg . De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5%, maar eind maart was 29% van het aantal testen positief voor het coronavirus.

Cookieinstellingen