CDA stelt vragen over parkeerproblematiek vrachtwagens

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naar aanleiding van de al geruime tijd spelende problemen rond het parkeren van vrachtwagens van buitenlandse chauffeurs binnen de gemeente stelt de CDA-fractie een aantal vragen aan het College van B&W.

Een publicatie in de Limburger en klachten van inwoners van Geleen-Lindenheuvel op Facebook vestigen nog eens de aandacht op het parkeerprobleem, dat vooral in de Kampstraat in Geleen zeer zichtbaar is.

En dat terwijl in de afgelopen vijf jaar twee themasessies zijn belegd, waar inwoners, raadsleden en ondernemers hun vragen en ideeën kwijt konden. Maar een adequate oplossing voor de parkeerdrukte en de ermee samenhangende overlast zoals vervuiling van de omgeving is er nog steeds niet, zo stelt CDA-raadsfractielid Peter Henssen.

Hij wil daarom van het College van B&W weten welke verantwoordelijkheid Chemelot hierin heeft en welke verantwoordelijkheid de gemeente heeft. Verder wil hij weten welke stappen er in de afgelopen vijf jaar zijn gezet om het probleem op te lossen en welke concrete afspraken daarover zijn vastgelegd. Tenslotte wil hij van het College van B&W horen op welke termijn men het probleem denkt te hebben opgelost.

Cookieinstellingen