Ministerie van EZ pikt deurbeleid Wollstreet op

Breiwinkel Wollstreet op de Rijksweg Noord in Sittard heeft zich met een bijzonder deurbeleid in de kijker gespeeld van het Ministerie van Economische Zaken.

Er mogen tijdens de coronacrisis maximaal vier klanten tegelijkertijd in de winkel zijn. Alleen: je kunt van buiten niet zien hoeveel mensen er binnen zijn.

Om te voorkomen dat er meer dan vier mensen binnenkomen verzon eigenares Sandra Nohlmans een bijzonder origineel deurbeleid.

Bij de ingang van de zaak staat een prikbord. Op een tafel liggen afdrukken van oude foto’s van bekende filmsterren die aan het breien zijn en er staat een doosje naalden. Een klant die naar binnen wil prikt een foto op het prikbord. En als de klant weer vertrekt haalt hij de foto weg en gooit die samen met de naald in de prullenbak. Zo kunnen nieuwe klanten snel zien of er op dat moment nog voldoende ruimte in de winkel is, of dat ze buiten even moeten wachten of wellicht beter later kunnen terugkomen.

Sandra deelde haar idee op haar website en op social media. En zo kwam het deurbeleid van Wollstreet via via ook onder ogen van het Ministerie van Economische Zaken.

Het Ministerie maakte er een Youtube-video over en plaatste die bij andere filmpjes over Innovatieve ondernemers in tijden van crisis.

De filmpjes dienen als inspiratie voor ondernemers bij het zoeken naar een nieuwe route op weg naar herstel in een tijd van crisis.

Bekijk het filmpje door op de illustratie boven dit bericht te klikken.

Reacties