Dance Studio On Fire wil zoals alle dansscholen snel weer open

Dansdocenten Dance Studio On Fire
Dansdocenten Dance Studio On Fire
Foto: Dance Studio On Fire

Megan van Vuuren, eigenaresse van Dance Studio On Fire, wil snel duidelijkheid over wanneer zij de danslessen in de dansstudio weer kan hervatten.

Van Vuuren is niet de enige. Voor de ruim 3000 dansscholen in Nederland, samen goed voor 1,4 miljoen leden, is de situatie onduidelijk. Vallen ze nou onder sport of onder cultuur? Ze worden niet expliciet genoemd in het overzicht van versoepelingen die de overheid stap voor stap wil doorvoeren op weg naar het ‘nieuwe normaal’.

Valt dans onder cultuur, dan mogen dansscholen per 1 juni dertig mensen ontvangen. Valt dans onder sport, dan blijven ze vooralsnog tot 1 september gesloten. Van Vuuren zegt niet te weten wat voor haar dansschool van toepassing is. “Professionele dansers mogen al wel repeteren mits ze 1,5 meter afstand houden. Zij hoeven zelfs niet tot 1 juni te wachten. Het is niet uit te leggen aan onze leerlingen die wekelijks voor hun plezier dansen. Ze bewegen immers toch een stuk minder intensief dan de beroepsdansers. En in de dansschool zijn alle soorten dans terug te brengen tot matig intensief bewegen” stelt de dansdocent.

Het landelijke beleid voor kinderen tot 12 jaar is nog onduidelijker. Zij mogen in de kinderopvang, op school en op de BSO al wel binnen dansen, maar nog niet in hun eigen dansstudio onder leiding van de dansdocent. Omdat er al wel buiten gedanst mag worden krijgen de kinderen bij Dance Studio On Fire nu buiten dansles. “In het Maaslandpark kunnen onze leerlingen met voldoende afstand van elkaar dansen. De reacties van ouders en kinderen zijn positief. Maar liever geven we natuurlijk in de dansschool zelf les, in onze twee ruime danszalen. Buiten dansen is verre van ideaal”.

De alliantie Dansondernemers Nederland overhandigde op 11 mei het Basisprotocol Dans aan de ministeries van VWS, OCW en EZK. Met dit protocol kan er vanaf 1 juni veilig lesgegeven worden aan kinderen en volwassenen. De dansscholen willen snel groen licht om open te gaan.

Cookieinstellingen