Werkzaamheden op Holtum-Noord naar verwachting eind juli gereed

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Holtum-Noordweg en de Nieuwe Weideweg bij Holtum ondergaan momenteel ‘constructief onderhoud’.

De gemeente verwacht dat de werkzaamheden, die ondanks de corona-crisis op schema liggen, eind juli worden afgerond.

De huidige wegen en rotonde zijn vijftien jaar geleden gerealiseerd. Inmiddels is het gebruik van het bedrijventerrein sterk geïntensiveerd met steeds zwaarder wordend vrachtverkeer. Om de veiligheid van de weggebruikers te kunnen blijven waarborgen en om te voorkomen dat de gemeente voortaan elke vijf jaar de wegen moet repareren, wordt op Holtum-Noord grondig ‘constructief’ onderhoud gedaan.

De wegvakken inclusief fundering worden vervangen. De rotonde krijgt een opknapbeurt en wordt voorzien van een betonnen wegdek. Ter hoogte van de ingang van de Holtum-Noord Campus, bij het grote groene warehouse van Leeyen, komt een voorsorteerstrook voor afbuigend vrachtverkeer. In de loop van het project zijn enkele weekendafsluitingen noodzakelijk om de werkzaamheden uit te voeren.

Wanneer het project is afgerond is de verkeersdoorstroming op de Holtum-Noordweg gewaarborgd, het bedrijventerrein Holtum-Noord toekomstbestendig gemaakt en kan het bedrijventerrein een bijdrage blijven leveren aan de economische bedrijvigheid in de regio.

Holtum Noord constructief onderhoud

Cookieinstellingen