Veerpont Berg-Meeswijk gaat weer varen – inclusief roeiboot

Veerpont over de Maas van Berg aan de Maas naar Meeswijk (maart 2020)
Veerpont over de Maas van Berg aan de Maas naar Meeswijk (maart 2020)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Belgische overheid gooide begin maart de landsgrenzen dicht vanwege de snelle groei van het aantal besmettingsgevallen met SARS-CoV-2, zoals het nieuwe coronavirus officieel heet.

Dat betekende dat ook het veer tussen Berg aan de Maas en Meeswijk uit de vaart werd genomen en dat de voetgangers- en fietsersveren bij Ohé en Laak, Grevenbicht en Geulle eveneens werden stilgelegd.

Het veer tussen Berg aan de Maas en Meeswijk (Stokkem) wordt zaterdag weer in de vaart gebracht. Het veer vaart tussen 07:00 en 21:30 uur.

België verbood in maart grensverkeer voor ‘niet-functionele verplaatsingen’ zoals voor het tanken van de in België goedkopere benzine of het maken van een toertochtje. Dat verbod is overigens nog steeds van kracht. Wel mogen vanaf morgen familiebezoeken over de grens worden afgelegd, zowel vanuit Nederland naar België als vanuit België naar Nederland.

Overigens is ook de onlangs spoorloos verdwenen zware stalen roeiboot van het veer bij Berg aan de Maas terecht. De roeiboot werd een paar kilometer stroomafwaarts aangetroffen in de buurt van Grevenbicht. Veerpontbaas Ton Paulus had eerder al vergeefs langs de oevers van de Maas naar het vaartuig gezocht en dacht dat de boot op een trailer geladen en gestolen was.

Cookieinstellingen